Wie zijn wij?

Ontwikkelcentrum Utrecht is in 2020 opgericht door twee jeugdvrienden uit Utrecht met hetzelfde doel: jongeren en jongvolwassenen uit de omgeving helpen bij het vormen van een duidelijk en zinvol perspectief en het uitvoeren hiervan. We begonnen vanuit Kanaleneiland met een dagbesteding voor leerplichtige schoolverlaters, waar deze schoolverlaters kunnen werken aan de vaardigheden die ze nodig hebben om terug te keren naar onderwijs.

Begeleiding aanvragen

Onze professionele teams staan klaar om u te helpen

Beleiding aanvragen Of neem contact op

Inmiddels zijn we op verschillende manieren betrokken bij verschillende doelgroepen. Naast de dagbesteding voeren we nu ook veel ambulante begeleiding uit en hebben we er samen met Stichting JoU voor gezorgd dat er voor het eerst sinds tien jaar een buurthuis voor jongeren is in Kanaleneiland Zuid.

Daarnaast biedt ontwikkelcentrum Utrecht nu ook woonbegeleiding aan voor mensen die extra steun en ondersteuning nodig hebben. Wij streven ernaar om onze cliënten een veilige en comfortabele woonomgeving te bieden waar ze kunnen groeien en ontwikkelen. Ons team van professionele begeleiders staat klaar om te helpen bij alle aspecten van het dagelijks leven. 

De rode lijn door onze doelgroep is dat ze moeilijk bereikbaar zijn en dat er een outreachende aanpak nodig is om het vertrouwen te winnen, de hulpvraag in kaart te brengen en samen te werken aan deze hulpvraag. We passen ons aan aan onze doelgroep en voeren onze begeleiding ook in de avonden, weekend en soms zelfs ‘s nachts uit. We leveren maatwerk in de puurste betekenis van het woord en doen wat nodig is om de hulpvraag te beantwoorden. Onze begeleiding vindt veelal in de leefwereld van de client plaats. Dit betekent dat we ook bij de client thuis komen en veel op straat aan het werk zijn.

Begeleiding aanvragen

Ons team van ervaren en gekwalificeerde professionals staat klaar om u te helpen bij het vinden van de beste oplossing.